red arrow http://dapmalaysia.org 

 red arrow http://limguaneng.com 

 

 

Kenyataan media oleh Lim Guan Eng di Petaling Jaya pada hari Isnin, 23hb Ogos 2010: 

DAP mengutuk dengan sekeras-kerasnya kejadian yang berlaku ke atas sebuah surau di Taman Pulai Impian Seremban yang disimbah cat merah 

DAP mengutuk dengan sekeras-kerasnya kejadian yang berlaku ke atas sebuah surau di Taman Pulai Impian Seremban yang disimbah cat merah pagi ini. Mengikut Pengerusi DAP Negeri Sembilan dan Ahli Parlimen Rasah Anthony Loke, yang melawat surau tersebut, terdapat beberapa cebisan botol arak yang mengandungi cat merah di kawasan tersebut.

Kejadian tersebut bukan sahaja tidak bertanggungjawab dan jahat tetapi juga adalah suatu perbuatan khianat yang tidak boleh diterima dalam sebuah masyarakat demokrasi berpelembagaan, bertamadun dan madani. Pihak yang bertanggungjawab mungkin rasa provokasi ini akan lebih berkesan dalam bulan Ramadan yang mulia ini.

DAP harap polis boleh bertindak cepat menangkap mereka yang terbabit agar boleh dibawa ke muka pengadilan dengan segara. Saya meminta semua rakyat Malaysia berdoa untuk keamanan dan menghindar daripada budaya kebencian dan keganasan yang tentunya akan menggugat harmoni dan perpaduan negara.


*Lim Guan Eng, Setiausaha Agung DAP & Ketua Menteri Pulau Pinang

 

 

Valid HTML 4.0 Transitional